Waardebepaling

waardebepaling bedrijf

U hebt plannen om uw onderneming te verkopen of u wilt haar onderbrengen in een besloten vennootschap. Misschien staat u op het punt andere eigenaren uit te kopen, of wilt u de waarde van uw onderneming afstemmen met de belastingdienst in het kader van een familieopvolging. Of wellicht wilt u een andere onderneming aankopen…

Wat voor plannen u ook heeft, wanneer u wilt weten wat de waarde van de onderneming is, is het van belang dat u inzicht heeft in de waardebepalende factoren van de onderneming en dat deze zorgvuldig worden toegepast. De adviseurs van CROP corporate finance kunnen u hierbij helpen.

Waarderingsmethoden
In de praktijk worden veel verschillende waarderingsmethoden gehanteerd. Centraal bij de waardebepaling staan de verwachte toekomstige geldstromen van een onderneming en het bijbehorende risicoprofiel van deze onderneming. Een waardebepaling van een onderneming is een complex geheel, waarin diverse variabelen een rol spelen. Dit vereist een gedegen kennis om dergelijke exercitie te kunnen uitvoeren.

Verzeker u ervan, dat u te maken heeft met een Register Valuator die geregistreerd is bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV). Een Register Valuator die is aangesloten bij het NIRV heeft de kennis, expertise en opleiding om   complexe waarderingsvraagstukken uit te voeren. Het lidmaatschap van het NIRV biedt de noodzakelijke kwaliteitswaarborg, niet alleen ten aanzien van de vakkennis, maar ook waar het gaat om hun maatschappelijke en vaktechnische normen. Voor dit laatste zijn gedrags- en beroepsregels door het NIRV opgesteld.

NIRV

Wij kunnen u verder helpen

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

CROP Ede

T. 0318 64 81 48
E. ede@crop.nl

Contactgegevens | Route

CROP