Management buy-out voor de overname van een bedrijf

Sleuteloverdracht

U heeft een sterke ondernemersambitie en wil graag het bedrijf overnemen of mede-eigenaar worden van het bedrijf, waarvoor u werkzaam bent. Een dergelijke transactie wordt een Management buy-out (MBO) genoemd.

Veel ondernemingen in het MKB worden overgedragen aan medewerkers of het management. Het grote voordeel is dat u zeer veel kennis heeft van het bedrijf dat u wilt overnemen.  Het is echter ook een traject met risico’s: uw relatie met uw werkgever kan onder grote druk komen te staan als de overname van het bedrijf niet lukt.

Vragen die spelen bij een MBO voor de overname van een bedrijf zijn:

  • Hoe pak ik dit overnametraject aan?
  • Hoeveel is het bedrijf van mijn werkgever waard?
  • Hoe financier ik de overname?
  • Hoeveel eigen geld moet ik hebben voor deze bedrijfsovername?
  • Wat verandert er voor mij in fiscaal en juridisch opzicht?
Kosteloos advies

Een MBO voor het overnemen van een bedrijf is een kans die u maar één keer krijgt, waarbij de relatie tussen verkoper en koper zeer gevoelig ligt. Het is prettig dat onze mensen van corporate finance exact weten hoe ze ervoor kunnen zorgen dat de transactie fair en zakelijk blijft.

Wij zijn graag bereid vrijblijvend en kosteloos met u van gedachten te wisselen over waar u rekening mee moeten houden in een MBO traject. U kunt contact opnemen met één van onze adviseurs.

Proces overname bedrijf

Het is verstandig om meerdere gesprekken te voeren met de huidige aandeelhouder(s) om voor beide partijen duidelijkheid te krijgen omtrent de verwachtingen over de overname van het bedrijf en het overnameproces.

Voor toelichting over een bedrijfsovername, zie: het proces van overname bedrijf

Wij kunnen u verder helpen

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

CROP Ede

T. 0318 64 81 48
E. ede@crop.nl

Contactgegevens | Route

CROP