Algemene heffings- en arbeidskorting omhoog

Algemene heffings- en arbeidskorting

Met ingang van 2019 wordt de algemene heffingskorting voor inkomens tot € 50.000 per jaar verhoogd. Ook gaat de arbeidskorting omhoog voor werkenden die tussen de € 20.000 en € 60.000 per jaar verdienen.

Lees verder

Iets meer belasting op grote vermogens

Vermogende particulier

In box 3 betaalt u belasting over uw vermogen. De wijzigingen voor volgend jaar zijn gering ten opzichte van dit jaar, maar pakken voor grote vermogens negatief uit.

Lees verder

De 30%-regeling drie jaar korter, toch ruimte voor overgangsregeling

Gevolgen belastingplannen 2019 internationaal

Werkgevers die bepaalde, uit het buitenland afkomstige, werknemers in dienst nemen, mogen vanaf volgend jaar nog maar gedurende maximaal vijf jaar gebruikmaken van de zogenaamde 30%-regeling. Dit is nu nog acht jaar. 

Lees verder

Meer partnerverlof bij geboorte kind

Meer partnerverlof bij geboorte kind

Partners krijgen vanaf 2019 bij de geboorte van een kind meer verlof. Het partnerverlof, dat voor werknemers nu nog twee dagen bedraagt, wordt in 2019 verlengd naar één week. De kosten voor dit extra verlof komen voor rekening van de werkgever.

Lees verder

Hypotheekrenteaftrek na 2019 fors omlaag

boeterente

De hypotheekrente is volgend jaar, 2019, nog maximaal aftrekbaar tegen een tarief van 49%. Dit is een half procentpunt minder dan het nu geldende tarief van 49,5%. Na 2019 gaat de afbouw met 3%-punt per jaar behoorlijk in de versnelling.

Lees verder

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

CROP