Bedragen loonkostenvoordeel jeugd-LIV

Eindejaarstips 2017 - voor werkgevers

De bedragen inzake het gemiddelde uurloon waarbij de werkgever recht heeft op het jeugd-LIV (het lage inkomensvoordeel), zijn onlangs vastgesteld. De bedragen variëren, afhankelijk van de leeftijd van de werknemer.

Lees verder

AVG: wat is een persoonsgegeven en wat niet?

AVG bewaren persoonsgegevens

Wat is een persoonsgegeven en wat niet? En welke categorieën van persoonsgegevens zijn te onderscheiden? Dit is belangrijk om te kunnen weten of de strengere privacywet AVG wel of niet van toepassing is.

Lees verder

Hypotheek in 40 jaar aflossen? De voor- en nadelen

Vier fiscale wensen van het nieuwe kabinet

De meeste mensen lossen hun hypotheek in 30 jaar af. Maar er zijn nieuwe producten op de markt, waarbij deze termijn verlengd is naar 40 jaar. Wat zijn daarvan de voor- en nadelen?

Lees verder

Ontslag op staande voet: toch transitievergoeding?

Als u als werkgever de arbeidsovereenkomst met een werknemer, die ten minste twee jaar in dienst is, opzegt, bent u een transitievergoeding verschuldigd. Daarop is een uitzondering, namelijk in het geval dat het ontslag het gevolg is van ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van uw werknemer.

Lees verder

Publicatieplicht jaarcijfers ANBI voor 1 juli a.s.

Een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling die een aantal fiscale voordelen geniet. Daar zitten wel voorwaarden aan vast.

Lees verder

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

CROP