Brexit: wat verandert er voor u als ondernemer?

Bereid u voor op de brexit

De afgelopen dagen is de Brexit weer volop in het nieuws geweest. Er bestaat een kans dat het Verenigd Koninkrijk de EU op 29 maart aanstaande verlaat zonder overeenkomst. Een zogenaamde ‘harde Brexit’.

Lees verder

Nieuwe voorwaarden voor BTW-vrij uitlenen personeel

personeel uitlenen

Het uitlenen van personeel is in beginsel gewoon belast met btw. Er zijn echter uitzonderingen. Het besluit dat betrekking heeft op die uitzonderingen, is herzien. Enkele voorbeelden:

Lees verder

Fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken?

fiscaal vriendelijk investeren

De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat heeft de Milieulijst 2019 vastgesteld. In deze Milieulijst zijn categorieën bedrijfsmiddelen aangewezen die in aanmerking komen voor Willekeurige afschrijving (Vamil) en voor milieu-investeringsaftrek (MIA).

Lees verder

Klopt uw voorlopige aanslag 2018 nog?

Voorlopige aanslag

Aan het begin van het nieuwe jaar zult u al meer zicht hebben op uw winstcijfers over 2018. Misschien is het zelfs tijd om uw voorlopige aanslag aan te passen.

Lees verder

Hoe berekent u winstvrijstelling vereniging?

winstvrijstelling vereniging

Verenigingen en stichtingen zijn volgens de wet onder voorwaarden vrijgesteld van vennootschapsbelasting (Vpb). Hoe werkt dat in de praktijk? Eerder zette de rechter een streep door de recente uitleg van staatssecretaris Snel van het ministerie van Financiën. winstvrijstelling

Lees verder

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

CROP