Verplicht in bedrijfstakpensioenfonds of toch niet?

Kleine pensioenen mogen automatisch samengevoegd

Een pensioenfonds kan met terugwerkende kracht betaling van pensioenpremies vorderen. Bijvoorbeeld als de werkgever onder een verplicht gesteld bedrijfstakpensioenfonds (Bpf) blijkt te vallen en zich niet bij dat Bpf heeft aangemeld.

Lees verder

Bedrijfsoverdracht, een emotioneel proces

Bedrijfsopvolging

Meneer De Vries is directeur/grootaandeelhouder (DGA) van De Vries Logistiek & Transport B.V. Het bedrijf, opgericht door de grootvader van meneer De Vries, bestaat ruim 50 jaar en inmiddels rijden meer dan 75 vrachtwagens door heel Europa. Daarnaast vinden logistieke werkzaamheden plaats vanuit een magazijn met een aantal trouwe medewerkers.

Lees verder

Zit uw opvolger al in het bedrijf?

De verkoop van een bedrijf is een complex proces. In de beginfase moet worden vastgesteld welk type koper in aanmerking komt. Wordt het een concurrent of leverancier (strategische partij)? Blijft de onderneming in de familie of wordt de onderneming overgedragen aan één of meer medewerkers? In het laatste geval moet in het overnameproces aan verschillende […]

Lees verder

Just another day at the office

Woensdag om een uur of vier: naar huis, koffer inpakken en om kwart over vijf klaar staan voor de taxi naar Schiphol. De controle van een geconsolideerde jaarrekening. Onze klant heeft vestigingen in verschillende landen. De jaarrekeningen van die vestigingen worden gecontroleerd door lokale accountants.

Lees verder

De balans van jonge accountants

Het Financieel Dagblad van 16 mei 2018 kopte: ‘Jonge accountants in de knel door hoge werkdruk’. Uit een onderzoek kwam naar voren dat accountants onder de 35 een dermate hoge werkdruk ervaren, dat ze overwegen om het beroep te verlaten. Dat is toch zonde!

Lees verder

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

CROP