De balans van jonge accountants

Het Financieel Dagblad van 16 mei 2018 kopte: ‘Jonge accountants in de knel door hoge werkdruk’. Uit een onderzoek kwam naar voren dat accountants onder de 35 een dermate hoge werkdruk ervaren, dat ze overwegen om het beroep te verlaten. Dat is toch zonde!

Lees verder

Bancaire zorgplicht bij verstrekken noodkrediet

403-verklaring

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 27 maart jl. een zeer interessant arrest gewezen over de bancaire zorgplicht bij het verstrekken van noodkrediet.

Lees verder

Vergeten formaliteit kan miljoenen kosten: vis niet achter het net!

Kees van Rossum, partner CROP corporate finance

Bij onze werkzaamheden voor ondernemingen zien wij regelmatig dat relatief eenvoudige juridische zaken niet goed geregeld zijn.  En dat kan in financieel minder goede tijden wel eens slecht uitpakken.

Lees verder

Informal investor aan boord?

Informal investors

Bent u ondernemer? En heeft u behoefte aan risicodragend vermogen? Bijvoorbeeld vanwege de de sterke groei van uw onderneming, de overname van een collega-onderneming of de introductie van nieuwe diensten of producten in de markt.

Lees verder

Verkoop van verhuurd onroerend goed: Let op bankgarantie!

Het Gerechtshof in Amsterdam heeft recentelijk geoordeeld over de vraag of een door huurder afgegeven bankgarantie is overgegaan op de nieuwe eigenaar/verhuurder van een pand. In dit geval hadden huurder en verhuurder met betrekking tot een kantoorpand een huurovereenkomst gesloten conform het gangbare model van de Raad van Onroerende Zaken (ROZ). Zoals gebruikelijk was in […]

Lees verder

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

CROP