Zit uw opvolger al in het bedrijf?

De verkoop van een bedrijf is een complex proces. In de beginfase moet worden vastgesteld welk type koper in aanmerking komt. Wordt het een concurrent of leverancier (strategische partij)? Blijft de onderneming in de familie of wordt de onderneming overgedragen aan één of meer medewerkers? In het laatste geval moet in het overnameproces aan verschillende […]

Lees verder

Just another day at the office

Woensdag om een uur of vier: naar huis, koffer inpakken en om kwart over vijf klaar staan voor de taxi naar Schiphol. De controle van een geconsolideerde jaarrekening. Onze klant heeft vestigingen in verschillende landen. De jaarrekeningen van die vestigingen worden gecontroleerd door lokale accountants.

Lees verder

De balans van jonge accountants

Het Financieel Dagblad van 16 mei 2018 kopte: ‘Jonge accountants in de knel door hoge werkdruk’. Uit een onderzoek kwam naar voren dat accountants onder de 35 een dermate hoge werkdruk ervaren, dat ze overwegen om het beroep te verlaten. Dat is toch zonde!

Lees verder

Bancaire zorgplicht bij verstrekken noodkrediet

403-verklaring

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 27 maart jl. een zeer interessant arrest gewezen over de bancaire zorgplicht bij het verstrekken van noodkrediet.

Lees verder

Vergeten formaliteit kan miljoenen kosten: vis niet achter het net!

Kees van Rossum, partner CROP corporate finance

Bij onze werkzaamheden voor ondernemingen zien wij regelmatig dat relatief eenvoudige juridische zaken niet goed geregeld zijn.  En dat kan in financieel minder goede tijden wel eens slecht uitpakken.

Lees verder

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

CROP