Sinds 1 mei uitsluiting bepaalde fictieve dienstbetrekkingen

fictieve dienstbetrekking

Een fictieve dienstbetrekking is een arbeidsrelatie die geen dienstbetrekking is maar door een wettelijke aanwijzing (een fictie) toch leidt tot de verplichting om loonheffingen in te houden.

Lees verder

Meer duidelijkheid UBO register

eigendomsstructuur, familiebedrijf

De minister van Financiën kondigde in februari van dit jaar de oprichting van het Nederlandse UBO register aan. Hierin worden de natuurlijke personen opgenomen die bij een vennootschap of juridische entiteit uiteindelijk aan de touwtjes trekken.

Lees verder

Inhoudingsverbod minimumloon uitgesteld

Inhoudingsverbod minimumloon

Het verbod op inhoudingen en verrekeningen – het inhoudingsverbod – op het minimumloon zal niet ingaan per 1 juli 2016. De ingangsdatum is uitgesteld tot 1 januari 2017. Reden voor uitstel is de voorbereiding van een uitzondering op het inhoudingsverbod. Inhoudingsverbod Het inhoudingsverbod houdt in dat u geen bedragen mag inhouden op het loon van […]

Lees verder

Reparatie wetgeving WWZ voor seizoenswerk aangekondigd!

WWZ seizoenswerk

Het kabinet heeft met de coalitiepartners en sociale partners overeenstemming bereikt over een aantal aanpassingen van de Wet werk en zekerheid (WWZ). Het totale pakket met arbeidsmaatregelen is naar de Tweede Kamer verzonden. Kabinet, werkgevers en werknemers hebben o.a. vastgesteld, dat de doelstellingen van de WWZ  breed gedragen worden, maar dat de wet in de […]

Lees verder

Transitievergoeding

Transitievergoeding

Sinds 1 juli 2015 bent u als werkgever een transitievergoeding verschuldigd wanneer een tijdelijke of vaste werknemer ten minste twee jaar bij u in dienst is geweest en zijn arbeidscontract op uw initiatief is beëindigd. Hiervan is ook sprake wanneer een tijdelijk contract niet wordt verlengd en deze beslissing ligt bij de werkgever.

Lees verder

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

CROP Ede

T. 0318 64 81 48
E. ede@crop.nl

Contactgegevens | Route

CROP