Transitievergoeding

Transitievergoeding

Sinds 1 juli 2015 bent u als werkgever een transitievergoeding verschuldigd wanneer een tijdelijke of vaste werknemer ten minste twee jaar bij u in dienst is geweest en zijn arbeidscontract op uw initiatief is beëindigd. Hiervan is ook sprake wanneer een tijdelijk contract niet wordt verlengd en deze beslissing ligt bij de werkgever.

Lees verder

Bedenktijd na beëindigingsovereenkomst

bedenktijd

Scheiden de wegen tussen u en een werknemer door middel van een beëindigingsovereenkomst, dan heeft de werknemer een bedenktermijn van twee weken, mits u deze bedenktijd schriftelijk vastlegt in de beëindigingsovereenkomst. Wanneer de bedenktijd niet in de overeenkomst zelf wordt vermeld, geldt een termijn van drie weken.

Lees verder

Van privérekening naar zakelijke rekening

priverekening

Het kan nodig, maar ook aantrekkelijk zijn om vermogen op een privérekening over te brengen naar een zakelijke rekening. Daar is niets mis mee, mits u de spelregels van vermogensetikettering in acht neemt. Vermogensetikettering wil zeggen dat een vermogensbestanddeel wordt aangemerkt als verplicht privé-, ondernemings- of keuzevermogen. Van ondernemingsvermogen kan sprake zijn wanneer u geld […]

Lees verder

Ondernemer of in dienstbetrekking?

Ondernemer

U bent ondernemer zonder personeel, u heeft verschillende opdrachtgevers en u loopt ondernemersrisico. Kortom, volgens u is er geen enkele twijfel dat u een echte ondernemer bent. Toch wil één van uw opdrachtgevers uw vergoeding aanmerken als loon uit dienstbetrekking. Kan dat?

Lees verder

Bedrijfsopvolgingsregeling en vastgoed-bv

Bedrijfsopvolging

Is de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) van toepassing bij de vererving en schenking van aandelen in een vastgoed-bv? Het belang is erg groot. Stel er is een familie-bv die een aantal panden bezit en voor langere tijd verhuurt aan derden. De Belastingdienst wijst het standpunt dat een vastgoed-bv een onderneming drijft vaak af, met als gevolg dat […]

Lees verder

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

CROP Ede

T. 0318 64 81 48
E. ede@crop.nl

Contactgegevens | Route

CROP