WBSO tijdelijk omlaag in 2018

Het voordeelpercentage van de tweede schijf van de WBSO is omlaag gegaan van 16% naar 14%. Het betreft een tijdelijke aanpassing die alleen voor 2018 geldt.

Lees verder

Zonder redelijkheid geen gebruikelijkheid in de WKR

Schenk kind of kleinkind belastingvrij

De Belastingdienst ziet het als eindheffingsloon aanwijzen van vergoedingen en verstrekkingen van maximaal € 2.400 per persoon per jaar als gebruikelijk. Dan moet het aanwijzen wel redelijk zijn. Maar wat beschouwt de Belastingdienst als niet redelijk?

Lees verder

Top 5 Wijzigingen voor de werkgever

Top 5 wijzigingen werkgever

Vanaf 1 januari 2018 is er voor u als werkgever weer het nodige veranderd. Wij zetten voor u de vijf belangrijkste wijzigingen op een rij. 1. Signaleer tijdig Loonkostenvoordeel Vanaf 1 januari worden premiekortingen voor het in dienst nemen van bijvoorbeeld arbeidsbeperkten vervangen door loonkostenvoordelen (LKV). Bij de premiekortingen bestond de mogelijkheid om achteraf alsnog […]

Lees verder

CROP maakt het verschil voor ondernemers

Foto OnderNamen december 2017

Accountancy wordt vaak gezien als een saai en droog onderwerp, waar je niet mee op een verjaardagsfeestje kunt aankomen. ‘Natuurlijk ben je veel met cijfers bezig en dat klinkt saai’, aldus Daan van Randwijk, partner van CROP registeraccountants in Nieuwegein. ‘Maar ik kan echt van wezenlijk verschil zijn voor ondernemers.

Lees verder

Inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet 2018

Verruiming termijn aangifte ziekte en herstel eigenrisicodragers

Het maximumbijdrage-inkomen voor de Zorgverzekeringswet (Zvw) gaat per 1 januari 2018 omhoog. Ook het percentage van de ‘lage’ inkomensafhankelijke bijdrage Zvw stijgt iets. Per saldo bent u als dga of als ondernemer in de inkomstenbelasting volgend jaar maximaal € 186 meer kwijt aan Zvw dan dit jaar.

Lees verder

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

CROP